Εάν οι ερωτήσεις που θα βρείτε δεν καλύπτουν την δική σας περίπτωση, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας από την σελίδα της επικοινωνίας και θα φροντίσουμε να σας απαντήσουμε το συντομότερο.

Όχι, δεν είναι υποχρεωτικό να έχετε λογαριασμό για να παραγγείλετε από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Ωστόσο, μέσα από τις σελίδες του λογαριασμού σας θα μπορείτε:

 • Να εξοικονομήσετε χρόνο, αφού δε χρειάζεται να συμπληρώνετε τα στοιχεία σας κάθε φορά που πραγματοποιείτε μια νέα παραγγελία
 • να δείτε τις προηγούμενες παραγγελίες σας
 • να επισκεφτείτε το καλάθι αγορών σας και τη λίστα επιθυμιών σας
 • να αλλάξετε τα στοιχεία εγγραφής σας (email)
 • να ανανεώσετε τον κωδικό πρόσβασης (password)

Πατώντας «Σύνδεση», μπορείτε να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό συμπληρώνοντας στα απαιτούμενα πεδία τα προσωπικά σας στοιχεία. Μόλις ολοκληρώσετε την εγγραφή σας θα λάβετε μήνυμα επιβεβαίωσης στο e-mail σας.

Αρκεί να κάνετε κλικ στη «Σύνδεση» κι εκεί να επιλέξετε «Ξεχάσατε τον κωδικό σας;». Με αυτόν τον τρόπο θα λάβετε e-mail με οδηγίες για να πραγματοποιήσετε ανάκτηση του προσωπικού σας κωδικού.

Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό
Μετά την επιβεβαίωση της παραγγελίας σας για να ολοκληρωθεί η παραγγελία σας μέσω τραπεζικού λογαριασμού, πρέπει να προχωρήσετε στην κατάθεση ολόκληρου του ποσού στο λογαριασμό της εταιρείας μας. σε ένα κατάστημα των παρακάτω Τραπεζών ή μέσω e-banking. Υπολογίστε πάντα εφόσον η τράπεζα είναι διαφορετική από αυτή του λογαριασμού μας, το επιπλέον κόστος που απαιτεί η τράπεζά σας για την μεταφορά προς τρίτους. 

ΤΡΑΠΕΖΑ IBAN ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ BIC/SWIFT
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR05-0172-0380-0050-3811-1233-506 PIRBGRAA
ALPHA BANK: GR49-0140-4590-4590-0210-1075-855 CRBAGRAA
EUROBANK: GR0302-6014-1000-0440-2007-009-50 ERBKGRAA
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: GR89-0110-1980-0000-1980-0275-455 ETHNGRAA

Όνομα δικαιούχου: ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΙΑΣ

Εφόσον κάνετε την κατάθεση, θα πρέπει να μας στείλετε το αντίγραφο της τραπεζικής εντολής στο e-mail info@e–linothiki.gr ή να μας ενημερώσετε μέσω e-mail ή τηλεφωνικά στο 211-1829178 για να ολοκληρωθεί η παραγγελία σας άμεσα.

Πιστωτική ή Χρεωστική Κάρτα
Για την επιπρόσθετη ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών μέσω πιστωτικών καρτών, αυτές γίνονται με το σύστημα ασφαλείας Winbank Paycenter της Τράπεζας Πειραιώς.

Kατά τη διαδικασία πληρωμής μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, αυτόματα ο χρήστης μεταφέρεται σε ασφαλές περιβάλλον (Secure Server – Ασφαλής Διακομιστής) στην εν λόγω υπηρεσία. Όλα τα στοιχεία που μεταβιβάζονται ηλεκτρονικά από τον χρήστη, καθώς και η μεταφορά τους από την Τράπεζα στην πιστωτική κάρτα, καλύπτονται από αλγόριθμο κρυπτογράφησης.

Στην περίπτωση αυτή δεν αποθηκεύονται πουθενά τα στοιχεία της κάρτας, παρά μόνο χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια ελέγχου και χρέωσής της. Με αυτόν τον τρόπο, οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται στο e-linothiki.gr μέσω πιστωτικών καρτών, είναι απόλυτα ασφαλείς.

payments p2

Αντικαταβολή
Πληρωμή κατά την παραλαβή της παραγγελίας. Όταν, ο υπάλληλος της μεταφορικής εταιρείας ή του courier σας παραδώσει τα εμπορεύματα, τότε εσείς πληρώνετε με μετρητά την αξία της παραγγελίας σας. Για παραγγελίες που αφορούν προϊόντα μεγάλης χρηματικής αξίας, είναι στη διακριτική ευχέρεια της εταιρείας μας η συγκεκριμένη μέθοδος πληρωμής να γίνει αποδεκτή ή όχι. Σε αυτήν την περίπτωση το σύστημα αυτόματα θα σας εμφανίσει τους εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής.

Το κόστος της αντικαταβολής είναι 2,00€.

Ναι, είστε απόλυτα διασφαλισμένοι στις online αγορές σας από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Τηρούμε όλους τους κανόνες ασφαλείας που αφορούν την μεταφορά ευαίσθητων δεδομένων, τα οποία ΔΕΝ αποθηκεύονται στα αρχεία μας, καθώς η χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας γίνεται σε συνεργασία με την τράπεζα.

Σύμφωνα με την ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία, τα εμπορεύματα της e-linothiki καθώς και των άλλων εταιρειών που διαθέτει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της, καλύπτονται από 2ετή νομική και εμπορική εγγύηση. Επίσης τα εμπορεύματα είναι καινούρια (όχι μεταχειρισμένα). Συνεπώς την ευθύνη της πώλησης των εμπορευμάτων μέσω της ηλεκτρονική μας πλατφόρμας, την φέρει αποκλειστικά η e-linothiki.

Ο καταναλωτής έχει την δυνατότητα να ασκήσει τα δικαιώματά του, όπως ακριβώς αυτά περιγράφονται σύμφωνα με τις παρακάτω περιπτώσεις.

Όποτε κατά περίπτωση, ισχύουν τα ακόλουθα:

Ακύρωση παραγγελίας:

Από την στιγμή που καταχωρήσατε την παραγγελία σας, εάν για οποιονδήποτε λόγο θα θέλατε να την ακυρώσετε μετά, επικοινωνήστε μαζί μας, το συντομότερο δυνατό, στο 211-1829178, ή ηλεκτρονικά στο info@e–linothiki.gr , γνωστοποιώντας μας τον αριθμό της παραγγελίας.

Η e-linothiki θα επικοινωνήσει μαζί σας, για την επιβεβαίωση της ακύρωσης πάντα ανάλογα με το στάδιο της εξέλιξής της.

Σε περίπτωση, η παραγγελία που κάνατε έχει ολοκληρωθεί από εμάς και έχετε λάβει το σχετικό e-mail ολοκλήρωσης-αποστολής της παραγγελίας προς εσάς, αλλά εσείς δεν επιθυμείτε πια την αποδοχή της ή τη παραλαβή της και θέλετε οπωσδήποτε να την ακυρώσετε, τότε το στάδιο αυτό, απαιτεί να προχωρήσετε σε παραλαβή της παραγγελίας σας και μετά να κάνετε την επιστροφή των εμπορευμάτων της, όπου η διαδικασία αναγράφεται αναλυτικά ακριβώς παρακάτω.

Υπαναχώρηση/Αλλαγή/Επιστροφή προϊόντος:

Σε περίπτωση λοιπόν που αλλάξατε γνώμη και θέλετε  οπωσδήποτε να αλλάξετε ή να επιστρέψετε προϊόν/προϊόντα,  τότε ισχύουν τα εξής:

 1. Δεκτές θα γίνονται οι επιστροφές εφόσον το είδος που αγοράστηκε μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος ή τηλεφωνικά ή μέσω e-mail, είναι στην αρχική κατάσταση στην οποία παρελήφθη, χωρίς να έχει καταστραφεί η συσκευασία του, να μην έχει πλυθεί το προϊόν και έχοντας όλα τα καρτελάκια με τα οποία το παραλάβατε, καθώς και να συνοδεύεται από το αντίστοιχο παραστατικό πώλησης (απόδειξη λιανικής ή τιμολόγιο).
 2. Δικαίωμα επιστροφής ή αλλαγής, έχετε από την ημερομηνία παραλαβής τους μέχρι και 14 ημερολογιακές ημέρες.
 3. Εφόσον μας έχετε ενημερώσει με σχετικό e-mail στο info@e-linothiki.gr, ή στο 211-1829178 για το δικαίωμα αλλαγής ή επιστροφής του προϊόντος, θα λάβετε ηλεκτρονικά την φόρμα επιστροφής/υπαναχώρησης για να το συμπληρώσετε και να το στείλετε συμπληρωμένο πάλι σε εμάς. Στη συνέχεια συσκευάζετε με προσοχή το προϊόν/προϊόντα προς επιστροφή στην εξής διεύθυνση: Κατάστημα e-linothiki, Ελ. Βενιζέλου 43, ΤΚ 18532, τηλ. 211-1829178 Πειραιάς.
 4. Τα μεταφορικά έξοδα σε αυτή την περίπτωση επιβαρύνουν αποκλειστικά τον καταναλωτή.
 5. Όταν λοιπόν παραλάβει η εταιρεία μας τα εμπορεύματα που μας επιστρέψατε και ολοκληρωθεί ο ποιοτικός έλεγχος των προϊόντων, τότε ακολουθούμε την διαδικασία επιστροφής χρημάτων, μέσα σε πέντε εργάσιμες μέρες και ενημερώνεστε με σχετικό email.

Αντικατάσταση ή επιστροφή ελαττωματικού ή διαφορετικού είδους

Σε περίπτωση λοιπόν που έχετε παραλάβει την παραγγελία σας και έχετε διαπιστώσει ότι το προϊόν/προϊόντα είναι ελαττωματικό ή διαφορετικό από αυτό που εμφανίζεται στην φόρμα παραγγελίας σας και δεν ανταποκρίνεται στα χαρακτηριστικά του, τότε ακολουθείτε την παραπάνω διαδικασία ως εξής :

 1. Ισχύει η προϋπόθεση το προϊόν να είναι στην αρχική κατάσταση στην οποία παρελήφθη, χωρίς να έχει καταστραφεί η συσκευασία του, να μην έχει πλυθεί και έχοντας όλα τα καρτελάκια με τα οποία το παραλάβατε, καθώς και να συνοδεύεται από το αντίστοιχο παραστατικό πώλησης (απόδειξη λιανικής ή τιμολόγιο).
 2.  Δικαίωμα επιστροφής ελαττωματικού ή αντικατάστασής του, έχετε από την ημερομηνία παραλαβής του μέχρι και 14 ημερολογιακές ημέρες.
 3. Σε αυτό λοιπόν το διάστημα πρέπει να μας ενημερώσετε με σχετικό e-mail ή να μας καλέσετε στο 211-1829178 για το δικαίωμα αλλαγής ή επιστροφής του ελαττωματικού, ώστε να σας δώσουμε τις κατάλληλες οδηγίες. Έπειτα θα λάβετε ηλεκτρονικά την φόρμα επιστροφής για να το συμπληρώσετε και να το στείλετε συμπληρωμένο πίσω σε εμάς.
 4. Θα σας ζητηθεί να βγάλετε φωτογραφία του ελαττωματικού ή διαφορετικού είδους και να το στείλετε μαζί με την φόρμα επιστροφής στο info@e-linothiki.gr ώστε να προχωρήσει η αποδοχή της επιστροφής από την κατασκευάστρια εταιρεία.
 5. Στη συνέχεια, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας ώστε να λάβετε τις κατάλληλες οδηγίες. Έπειτα συσκευάζετε με προσοχή το προϊόν/προϊόντα προς επιστροφή στην εξής διεύθυνση: Κατάστημα e-linothiki, Ελ. Βενιζέλου 43, ΤΚ 18532, τηλ. 211-1829178 Πειραιάς.
 6. Όταν λοιπόν παραλάβει η εταιρία μας τα εμπορεύματα που μας επιστρέψατε και ολοκληρωθεί ο ποιοτικός έλεγχος των προϊόντων και εφόσον αποδειχθεί ότι είναι ελαττωματικό ή λάθος είδος, τότε τα μεταφορικά έξοδα σε αυτή την περίπτωση επιβαρύνουν αποκλειστικά εμάς ( την e-linothiki ) και έχουμε την υποχρέωση ή να αντικαταστήσουμε το ελαττωματικό/λάθος προϊόν και να σας στείλουμε το σωστό είδος όπως αναγράφεται στην παραγγελία σας ή ακολουθούμε την διαδικασία επιστροφής χρημάτων συν τα μεταφορικά έξοδα του είδους που μας κάνατε επιστροφή. Όποια ενέργεια ακολουθήσει η e-linothiki, θα είναι πάντα σε τελική συμφωνία με εσάς.
 7. Εάν το προϊόν αποδειχθεί ότι δεν ήταν ελαττωματικό τότε το κόστος μεταφοράς και επιστροφής (σε περίπτωση λάθους του καταναλωτή) επιβαρύνουν τον ίδιο τον καταναλωτή και ακολουθεί διαδικασία επαναποστολής με αντίστοιχη τηλεφωνική ενημέρωση ή με e-mail.

Δεν δεχόμαστε επιστροφές σε συγκεκριμένα προϊόντα όπως:

Μαξιλάρια ύπνου, παπλώματα,  δεν επιστρέφονται για λόγους υγιεινής,
Δεν γίνονται επίσης, αποδεκτές οι επιστροφές στα ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑ ΕΙΔΗ.
Σε προϊόντα όπου έχει γίνει επεξεργασία (όπως κέντημα με όνομα επιλογής σας) και στα Κοσμήματα και στις κούπες.

Ο διαδικτυακός τόπος e-linothiki.gr (εφεξής “ιστότοπός μας”) ανήκει στην εταιρεία ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ (εφεξής “Εταιρεία” ή “εμείς”).

Η Εταιρεία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο απόρρητο των στοιχείων των χρηστών του Internet και  την ασφάλεια των επικοινωνιών.

Στο πλαίσιο αυτό η Εταιρεία έχει λάβει τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα , όπως είναι η ελαχιστοποίηση των προσωπικών δεδομένων και η χρήση πιστοποιημένων πρωτοκόλλων κρυπτογράφησης, ούτως ώστε να πληρούνται οι αυξημένες απαιτήσεις ασφάλειας, που καθορίζονται με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679.

Ασφάλεια Δικτυακού Τόπου

Ο ιστότοπός μας, διαθέτει πιστοποιητικό ασφαλείας SSL και ο διακομιστής στον οποίο φιλοξενείται χρησιμοποιεί τελευταίας τεχνολογίας πρωτόκολλα κρυπτογράφησης TLS (Transport Layer Security) και SSL (Secure Sockets Layer), τα οποία παρέχουν απόλυτη ασφάλεια επικοινωνίας πάνω από ένα δίκτυο υπολογιστών.

Όλα τα δεδομένα που λαμβάνετε και στέλνετε από και προς τον ιστότοπο μας, μέσω της συσκευής σας (desktop, tablet, laptop, κινητό κτλ) κρυπτογραφούνται στο 100%.

Το SSL είναι μια ηλεκτρονική βεβαίωση που εκδίδεται κατόπιν ελέγχων από ανεξάρτητους και φερέγγυους οργανισμούς οι οποίοι ονομάζονται Αρχές Πιστοποιητικών (Certificate Authorities) που αναλαμβάνουν την ταυτοποίηση των στοιχείων της ιστοσελίδας καθώς και την ασφαλή μεταφορά δεδομένων μεταξύ των ιστοσελίδων αυτών και των χρηστών τους.

Το SSL προσφέρει πιστοποίηση του server από τον client, πιστοποίηση του client από τον server και εγκαθίδρυση ασφαλούς κρυπτογραφημένου διαύλου επικοινωνίας μεταξύ των δύο μερών, προσφέροντας απόλυτη ασφάλεια στην επικοινωνία σας με τον ιστότοπό μας.

Παιδιά

Η Εταιρεία αντιλαμβάνεται τη σημασία της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των παιδιών, ειδικά σε ένα διαδικτυακό περιβάλλον. Συγκεκριμένα, ο ιστότοπός μας ούτε είναι σχεδιασμένος σκοπίμως ούτε απευθύνεται σε παιδιά κάτω των 16 ετών. Η πολιτική μας είναι να μην συλλέγουμε ποτέ ούτε να τηρούμε εν γνώσει μας δεδομένα σχετικά με οποιοδήποτε πρόσωπο κάτω των 16 ετών.

Εφόσον η Εταιρεία διαπιστώσει ότι κάποιος χρήστης των υπηρεσιών του ιστοτόπου  μας είναι παιδί κάτω των 16 ετών, θα προβαίνει στις ενδεδειγμένες νόμιμες ενέργειες που απαιτούνται για την ταυτοποίηση του γονέα ή κηδεμόνα, προς το σκοπό της λήψης της αναγκαίας συγκατάθεσής του.

Συλλογή & Επεξεργασία και Προστασία Δεδομένων

Η συλλογή όλων των δεδομένων που εμπίπτουν στην κατηγορία των προσωπικών δεδομένων που λαμβάνει η Εταιρεία μέσω του ιστότοπού μας, τα οποία είτε τα αποστέλλουν κατά περίπτωση οι χρήστες ή συγκεντρώνονται κατά την πλοήγηση – περιήγηση και χρήση του ιστότοπού μας από τους χρήστες, πραγματοποιείται σύμφωνα με τους ν. 2472/1997 και 3471/2006 , όπως ισχύουν, καθώς και τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, όπως ισχύει, με ασφάλεια και διαφάνεια.

Η Εταιρεία είναι δυνατόν να επεξεργάζεται τμήμα ή το σύνολο των στοιχείων που έχουν αποστείλει οι χρήστες/επισκέπτες για λόγους στατιστικούς και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών – πληροφοριών του, σύμφωνα με τους όρους του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679.

Η Εταιρεία έχει λάβει τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα  για την προστασία των δεδομένων των χρηστών και την τήρηση του απορρήτου, από τυχαία γεγονότα, καθώς και από κακόβουλες ενέργειες.

Συλλογή Προσωπικών Δεδομένων

Δια του ιστότοπού μας, η Εταιρεία δύναται να συλλέγει προσωπικά στοιχεία μόνο των χρηστών. Προσωπικά στοιχεία θεωρούνται αυτά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για τον προσδιορισμό της ταυτότητας ή για την επικοινωνία με τους χρήστες/επισκέπτες, ιδίως όσα συλλέγονται με διάφορες Φόρμες Υποβολής Στοιχείων ή τον προσδιορισμό της θέσης του χρήστη.

Η Εταιρεία χρησιμοποιεί τα προσωπικά στοιχεία των εγγεγραμμένων χρηστών προς το σκοπό εκπλήρωσης των δεσμεύσεών της απέναντι στους χρήστες αυτούς. Η χρονική διάρκεια της επεξεργασίας είναι περιορισμένη από τους σκοπούς αυτούς.

Η Εταιρεία χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών για ενημερωτικούς – διαφημιστικού σκοπούς (πχ. αποστολή ηλεκτρονικών ενημερωτικών φυλλαδίων – newsletters), εφόσον οι χρήστες συγκατατίθενται ρητώς σε αυτό και για όσο χρονικό διάστημα δεν ανακαλείται η εν λόγω συγκατάθεση.

Η Εταιρεία δεν διαθέτει προς πώληση προσωπικά στοιχεία τρίτων ή των χρηστών του ιστότοπού μας. Η Εταιρεία δεν μεταφέρει και δεν δημοσιοποιεί προσωπικά στοιχεία των χρηστών του ιστότοπού μας σε τρίτους, εκτός εάν νόμος ορίζει διαφορετικά ή αν αποτελεί συμβατική υποχρέωση, κατά τους όρους του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679.

Συλλογή μη προσωπικών στοιχείων

Δια του ιστότοπού μας δύναται να συγκεντρώνονται μη προσωπικά στοιχεία αναγνώρισης των χρηστών του ιστότοπού μας χρησιμοποιώντας αντίστοιχες τεχνολογίες, όπως cookies ή/και την παρακολούθηση διευθύνσεων Πρωτοκόλλου και άλλα παρόμοια όπως αυτά προκύπτουν από την επικοινωνία του προγράμματος πλοήγησης και περιήγησης (web browser) με τον εξυπηρετητή (server).

Τα μη προσωπικά στοιχεία μπορεί να περιλαμβάνουν επίσης τον τύπο του προγράμματος πλοήγησης και περιήγησης ιστού (web browser) που χρησιμοποιεί ο χρήστης, το είδος του υπολογιστή, το λειτουργικό του σύστημα, τον παροχέα διαδικτυακών υπηρεσιών (ISP) και λοιπές πληροφορίες τέτοιου είδους.

Αυτόματη συλλογή Προσωπικών Δεδομένων

Σε μερικές περιπτώσεις, η Εταιρεία καθώς και οι πάροχοι υπηρεσιών αυτής χρησιμοποιούν cookies, web beacons και άλλες τεχνολογίες για να συλλέξουν αυτόματα ορισμένες κατηγορίες δεδομένων όταν μας επισκέπτεσθε διαδικτυακά, καθώς και μέσω των ηλεκτρονικών μηνυμάτων που τυχόν ανταλλάσσουμε. Η συλλογή αυτών των δεδομένων μας επιτρέπει να εξατομικεύουμε την διαδικτυακή σας εμπειρία, να βελτιώνουμε την απόδοση, τη χρηστικότητα και αποτελεσματικότητα της διαδικτυακής παρουσίας της Εταιρεία και να αποτιμάμε την αποτελεσματικότητα των δραστηριοτήτων προώθησης (marketing) των υπηρεσιών μας.

Διευθύνσεις IP

Η διεύθυνση IP είναι ένας αριθμός που αποδίδεται στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή κάθε φορά που αποκτάτε πρόσβαση στο διαδίκτυο. Επιτρέπει στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στους υπολογιστές εξυπηρέτησης δικτύου (servers) να αναγνωρίζονται και να επικοινωνούν μεταξύ τους. Οι διευθύνσεις IP από τις οποίες φαίνεται ότι προέρχονται οι επισκέπτες μπορεί να καταγράφονται για λόγους ασφάλειας της τεχνολογίας της πληροφορίας και διάγνωσης των συστημάτων. Αυτά τα δεδομένα μπορεί επίσης να χρησιμοποιούνται σε συγκεντρωτική μορφή προκειμένου να πραγματοποιηθεί ανάλυση των τάσεων και της απόδοσης του ιστότοπου.

Cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο κάθε χρήστη και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του, ούτε και οδηγούν στην ταυτοποίηση του υπολογιστή του με οποιοδήποτε πρόσωπο. Χρησιμοποιούνται για τη διευκόλυνση πρόσβασης του χρήστη όσον αφορά τη χρησιμοποίηση συγκεκριμένων υπηρεσιών ή/και σελίδων του ιστότοπού μας για στατιστικούς λόγους και προκειμένου να καθορίζονται οι περιοχές οι οποίες είναι χρήσιμες ή δημοφιλείς.

Οι πληροφορίες που αποθηκεύονται στον υπολογιστή του χρήστη, μπορεί να περιέχουν στοιχεία όπως τις σελίδες που επισκέφθηκε, την ημερομηνία και την ώρα της επίσκεψης, καθώς και κάποιον τυχαίο και μοναδικό αριθμό αναγνώρισής του. Με τη χρήση των cookies, το site είναι σε θέση να αποθηκεύσει χρήσιμες πληροφορίες για την περιήγηση του χρήστη (σε αυτό), καθώς και να διαβάσει τις πληροφορίες αυτές ώστε να προσφέρει στο χρήστη μια ενοποιημένη εμπειρία περιήγησης.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη γενική χρήση των cookies, αλλά και των μεθόδων αποκλεισμού ή περιορισμού τους, μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες CookiePedia.co.uk και AllAboutCookies.org.

Ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης για τα cookies

Ο χρήστης του ιστότοπού μας μπορεί να ρυθμίσει το πρόγραμμά του για πλοήγηση και περιήγηση ιστού (web browser) κατά τέτοιο τρόπο ώστε είτε να τον προειδοποιεί για τη χρήση “cookies” σε συγκεκριμένες υπηρεσίες είτε να μην επιτρέπει την αποδοχή της χρήσης “cookies” σε καμία περίπτωση, όπως επίσης και για την απενεργοποίηση των υπηρεσιών προσδιορισμού θέσης του χρήστη. Σε περίπτωση που ο χρήστης των συγκεκριμένων υπηρεσιών και σελίδων δεν επιθυμεί την χρήση “cookies” για την αναγνώρισή του ενδέχεται να έχει περιορισμένη πρόσβαση σε μερικές από τις υπηρεσίες, χρήσεις ή λειτουργίες που παρέχονται από τον παρόντα διαδικτυακό τόπο.

Το πρόγραμμα περιήγησης ή η συσκευή σας μπορεί να διαθέτει ρυθμίσεις που σας επιτρέπουν να επιλέξετε αν θα χρησιμοποιούνται cookies, καθώς και να τα διαγράψετε. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις ρυθμίσεις, επισκεφτείτε τις σελίδες βοήθειας του προγράμματος περιήγησης ή της συσκευής σας.

Πολλά προγράμματα περιήγησης, όπως το Chrome, το Edge ή το Firefox, σας επιτρέπουν να αποκλείσετε cookies τρίτων μερών. Μπορείτε επίσης να διαγράψετε τυχόν υπάρχοντα cookies μέσω του προγράμματος περιήγησής σας. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα δεδομένα περιήγησης και την προστασία προσωπικών δεδομένων με το Chrome, με το Microsoft Edge και με το Firefox.

Η κατάσταση ανώνυμης περιήγησης στο Chrome σας δίνει τη δυνατότητα να περιηγηθείτε στον ιστό χωρίς να καταγράφονται ιστοσελίδες και αρχεία στο ιστορικό του προγράμματος περιήγησης ή του λογαριασμού σας (εκτός εάν επιλέξετε να συνδεθείτε). Τα cookies διαγράφονται αφού έχετε κλείσει όλα τα παράθυρα και τις καρτέλες ανώνυμης περιήγησης. Επίσης, οι σελιδοδείκτες και οι ρυθμίσεις σας αποθηκεύονται μέχρι να επιλέξετε τη διαγραφή τους. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies.

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Μπορείτε να αλλάξετε τις επιλογές σας αυτές ανά πάσα στιγμή πατώντας το κουμπί [wt_cli_manage_consent]

Στατιστικά & Google Analytics

Πολλοί ιστότοποι και εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένου του ιστότοπού μας, χρησιμοποιούν το Google Analytics, για να κατανοήσουν πώς οι επισκέπτες αλληλεπιδρούν με τους ιστότοπους ή τις εφαρμογές τους. Η Εταιρεία δεν διαβιβάζει, καθώς και δεν βοηθάει ή επιτρέπει σε οποιονδήποτε τρίτο να διαβιβάζει πληροφορίες στην Google, οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ή να αναγνωριστούν από την Google ως στοιχεία προσωπικής ταυτοποίησης.

Μπορείτε να μάθετε πώς χρησιμοποιεί η Google δεδομένα, όταν χρησιμοποιείτε σε ιστότοπους ή εφαρμογές συνεργατών της και περισσότερα σχετικά με το Google Analytics και το απόρρητο.

Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιείται το Analytics στο πρόγραμμα περιήγησής σας, μπορείτε να εγκαταστήσετε το πρόσθετο προγράμματος περιήγησης του Google Analytics.

Δεδομένα χρήσης υπηρεσιών Skroutz

Η εταιρεία μας, για να μπορεί να αξιολογεί και να βελτιώνει διαρκώς την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει στον καταναλωτή, χρησιμοποιεί την υπηρεσία Skroutz Analytics, η οποία λειτουργεί με cookies. Μέσω της υπηρεσίας αυτής, εφόσον έχετε δώσει προηγουμένως τη σχετική συγκατάθεσή σας μέσω του Skroutz.gr, κοινοποιούνται με ασφάλεια από εμάς στο Skroutz στατιστικά χρήσης. Τα δεδομένα που λαμβάνονται από την εταιρεία μας μέσω αυτής της υπηρεσίας καλύπτονται από την πολιτική απορρήτου καθώς και την πολιτική cookies του Skroutz.gr, στο τέλος της οποίας μπορείτε και να ανακαλέσετε τυχόν συγκατάθεσή σας.

Επιπλέον, σας ενημερώνουμε ότι, εφόσον έχετε οδηγηθεί στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μέσω του Skroutz.gr και πραγματοποιήσετε σε εμάς αγορά, κοινοποιούνται με ασφάλεια από εμάς στο Skroutz δεδομένα που αφορούν στη συγκεκριμένη αγορά σας, στο πλαίσιο της εμπορικής συνεργασίας μας με το Skroutz και της χρήσης από εσάς των υπηρεσιών Skroutz. Η κοινοποίηση από εμάς των δεδομένων αυτών γίνεται μέσω cookie και είναι απαραίτητη για την οικονομική εκκαθάριση αυτής της εμπορικής συνεργασίας, της οποίας τυχόν κάνατε χρήση. Λόγω της αναγκαιότητας αυτής, η νομοθεσία μας επιτρέπει να μην ζητούμε τη συγκατάθεσή σας για την κοινοποίηση αυτών των δεδομένων. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην πολιτική απορρήτου καθώς και την πολιτική cookies του Skroutz.gr.

Widgets & Κουμπιά κοινωνικής δικτύωσης Τρίτων

Η Εταιρεία, στον ιστότοπο μας χρησιμοποιεί widgets κοινωνικής δικτύωσης τρίτων μερών ή πλήκτρα-κουμπιά για να παρέχει πρόσθετες λειτουργίες προκειμένου να διαδώσει το περιεχόμενο της ιστοσελίδα μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης και μέσω e-mail.

Η χρήση αυτών των widgets ή πλήκτρων μπορεί να εγκαταστήσει ένα cookie στη συσκευή του χρήστη για να κάνει την υπηρεσία τους πιο εύκολη στη χρήση, να διασφαλίσουν ότι η αλληλεπίδραση σας εμφανίζεται στην ιστοσελίδα (π.χ. καταμέτρηση ακολούθων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) και στις πληροφορίες σύνδεσης των δραστηριοτήτων του χρήστη σε όλο το Διαδίκτυο και στην ιστοσελίδα της Εταιρεία. Η Εταιρεία, σας ενθαρρύνει να μελετήσετε την πολιτική απορρήτου του κάθε παρόχου, πριν από τη χρήση κάθε τέτοιας υπηρεσίας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη χρήση των widgets και τις εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις παρακάτω διευθύνσεις:

Σχετικά με το Facebook Like Button διαβάστε την Πολιτική δεδομένων τους.

Φόρμες Επικοινωνίας & Σύνδεσμοι Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου

Σε περίπτωση που επικοινωνήσετε με τη Εταιρεία χρησιμοποιώντας κάποια φόρμα επικοινωνίας αυτής της ιστοσελίδας ή έναν σύνδεσμο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Εταιρεία, κανένα από τα δεδομένα που παρέχετε δεν θα αποθηκευτεί από τον ιστότοπο μας σε βάση δεδομένων ή θα μεταβιβαστεί ή θα υποβληθεί σε επεξεργασία από οποιονδήποτε τρίτο φορέα επεξεργασίας δεδομένων. Αντίθετα, τα δεδομένα αυτά θα μας σταλούν με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω του διακομιστή αλληλογραφίας μας. Ο διακομιστής μας, διαθέτει και χρησιμοποιεί τελευταίας τεχνολογίας πρωτόκολλα κρυπτογράφησης TLS (Transport Layer Security) και SSL (Secure Sockets Layer) τα οποία παρέχουν απόλυτη ασφάλεια επικοινωνίας πάνω από ένα δίκτυο υπολογιστών και τα οποία χρησιμοποιούνται κατά την αποστολή και λήψη της αλληλογραφίας μας και στο τοπικό μας δίκτυο.

Newsletter & MailChimp

Η Εταιρεία ως υπεύθυνος επεξεργασίας, με την εγγραφή σας στη λίστα αποδεκτών του newsletter της, λαμβάνει τη συναίνεση για να αποστέλλει ενημερωτικό / διαφημιστικό υλικό (newsletter) για τις προσφορές, τις νέες υπηρεσίες / προϊόντα που διαθέτει.

Η Εταιρεία και ο ιστότοπός μας χρησιμοποιούν το MailChimp ως πλατφόρμα αυτοματοποίησης μάρκετινγκ και διαχείρισης λιστών αλληλογραφίας. Ο χρήστης, με την εγγραφή του σε λίστα αλληλογραφίας του ιστότοπού μας, αναγνωρίζει ότι οι πληροφορίες που παρέχει θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης του.

Το email του χρήστη θα χρησιμοποιείται μόνο από τη Εταιρεία μέσω της υπηρεσίας MailChimp και δεν θα γνωστοποιείται σε τρίτους, ακόμα και αν το newsletter αφορά προϊόντα ή/και υπηρεσίες τρίτων εταιρειών ή/και συνεργατών, με τις οποίες η Εταιρεία διατηρεί εμπορική συνεργασία.

Η δήλωση συγκατάθεσης σας θα τηρείται για όσο χρόνο λαμβάνετε το newsletter από τη Εταιρεία και όχι περισσότερο από έξι μήνες από τη διακοπή της αποστολής του. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας, ακολουθώντας το σύνδεσμο που βρίσκεται στο κάτω μέρος κάθε newsletter ή να τροποποιήσετε τα στοιχεία σας σε δεύτερο σύνδεσμο στο κάτω μέρος που αφορά στη διαχείριση του λογαριασμού σας.

Διαδικτυακές Διαφημίσεις

Προωθούμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας μέσω διαδικτυακής διαφήμισης.

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους χρησιμοποιούμε cookies είναι για να σας δείχνουμε χρήσιμες και σχετικές διαφημίσεις εντός και εκτός του ιστότοπού μας, κάνοντας χρήση των υπηρεσιών τρίτων, όπως της Google και του Facebook. Μπορείτε να ελέγχετε τον τρόπο με τον οποίο, αυτές οι υπηρεσίες τρίτων, χρησιμοποιούν τα δεδομένα για να σας δείχνουμε διαφημίσεις, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που περιγράφονται παρακάτω.

Κατά κανόνα, οι διαφημιστικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων του Facebook και της Google, χρησιμοποιούν cookies και παρόμοιες τεχνολογίες στο πλαίσιο των υπηρεσιών που παρέχουν. Μπορείτε να επιλέξετε να μην βλέπετε διαδικτυακές διαφημίσεις βάσει ενδιαφερόντων από το Facebook, τη Google και άλλες συνεργαζόμενες εταιρείες μέσω:

Για να μάθετε πώς χρησιμοποιούν γενικά τα cookies οι διαφημιζόμενοι και τι επιλογές προσφέρουν, ανατρέξτε στις παραπάνω πηγές.

Ακολουθούν μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ελέγξετε τις πληροφορίες που κοινοποιούνται από τη συσκευή σας, όταν επισκέπτεστε ή αλληλεπιδράτε με ιστότοπους και εφαρμογές που χρησιμοποιούν υπηρεσίες της Google ή του Facebook.

Έλεγχος Πληροφοριών μέσω του λογαριασμού σας στη Google

 • Οι Ρυθμίσεις διαφημίσεων της Google σας βοηθούν να ελέγχετε τις διαφημίσεις που βλέπετε σε υπηρεσίες Google (όπως στην Αναζήτηση Google ή στο YouTube) ή σε ιστότοπους και εφαρμογές εκτός Google που χρησιμοποιούν υπηρεσίες διαφήμισης της Google. Μπορείτε επίσης να μάθετε με ποιον τρόπο εξατομικεύονται οι διαφημίσεις, να επιλέξετε να εξαιρεθείτε από την εξατομίκευση διαφημίσεων και να αποκλείσετε συγκεκριμένους διαφημιζόμενους.
 • Εάν είστε συνδεδεμένοι στον Λογαριασμό σας Google και ανάλογα με τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας, η ενότητα Η δραστηριότητά μου σας επιτρέπει να κάνετε ανασκόπηση και να ελέγξετε δεδομένα που δημιουργούνται όταν χρησιμοποιείτε υπηρεσίες της Google, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών που συλλέγει η Google από τους ιστότοπους και τις εφαρμογές που έχετε επισκεφτεί. Μπορείτε να κάνετε περιήγηση βάσει ημερομηνίας και θέματος και να διαγράψετε ολόκληρη τη δραστηριότητά σας ή μέρος αυτής.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις διαφημιστικές προτιμήσεις του Facebook, για να μάθετε γιατί βλέπετε μια συγκεκριμένη διαφήμιση και να ελέγξετε με ποιον τρόπο χρησιμοποιεί τις πληροφορίες που συλλέγει για να σας δείχνει διαφημίσεις.
 • Για να σας δείχνει καλύτερες διαφημίσεις, το Facebook χρησιμοποιεί δεδομένα που του παρέχουν οι διαφημιζόμενοι και άλλοι συνεργάτες του σχετικά με τη δραστηριότητά σας εκτός των προϊόντων των εταιρειών Facebook, συμπεριλαμβανομένων ιστότοπων και εφαρμογών. Από τις ρυθμίσεις διαφημίσεων του Facebook, μπορείτε να ρυθμίζετε αν θα χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα για να σας δείχνει διαφημίσεις.
 • Το Audience Network του Facebook είναι ένας τρόπος για να σας δείχνουν οι διαφημιζόμενοι διαφημίσεις σε εφαρμογές και ιστότοπους που δεν ανήκουν στα Προϊόντα των εταιρειών Facebook. Ένας από τους τρόπους με τους οποίους το Audience Network του Facebook δείχνει σχετικές διαφημίσεις είναι η χρήση των διαφημιστικών προτιμήσεών σας προκειμένου να προσδιορίσει ποιες διαφημίσεις μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Αυτό μπορείτε να το ορίζετε από τις ρυθμίσεις διαφημίσεων του Facebook.

Δικαιώματα Χρήστη

Ο χρήστης μπορεί να επικοινωνεί με τη Εταιρεία στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@e-linothiki.gr, προκειμένου να πληροφορηθεί για τα προσωπικά δεδομένα που έχουν συλλεχθεί και τον αφορούν, το είδος και το χρονικό διάστημα της επεξεργασίας των δεδομένων, την ταυτότητα και τα στοιχεία επικοινωνίας του υπευθύνου επεξεργασίας, τους σκοπούς της επεξεργασίας, καθώς και τους αποδέκτες αυτών.

Ο χρήστης έχει δικαίωμα να υποβάλει αίτημα για πρόσβαση, σύμφωνα με τα ανωτέρω, διόρθωση ή διαγραφή των προσωπικών του δεδομένων, καθώς και για φορητότητα ή περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών του δεδομένων.

Η Εταιρεία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την ικανοποίηση των αιτημάτων των χρηστών εντός τριάντα (30) ημερών. Η προθεσμία αυτή μπορεί να παραταθεί κατά εξήντα (60) επιπλέον ημέρες λόγω πολυπλοκότητας ή μεγάλου αριθμού αιτημάτων. Προδήλως αβάσιμα ή υπερβολικά αιτήματα, κατά την έννοια του άρθρου 12 του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679, δεν θα ικανοποιούνται.

Ο χρήστης που έχει δώσει τη συγκατάθεσή του για οποιοδήποτε είδος επεξεργασίας (π.χ. συγκατάθεση για αποστολή ενημερωτικών φυλλαδίων – newsletters) των δεδομένων που τον αφορούν, μπορεί να την ανακαλέσει οποτεδήποτε στο σχετικό πεδίο.

Ο χρήστης έχει δικαίωμα καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr), εάν κρίνει ότι θίγονται με οποιονδήποτε τρόπο τα δικαιώματα και οι ελευθερίες του από την επεξεργασία των δεδομένων που τον αφορούν.

Αλλαγές στην παρούσα Δήλωση

Η Εταιρεία μπορεί να τροποποιεί περιοδικά την παρούσα Δήλωση, ώστε αυτή να απεικονίζει τις πρόσφατες πρακτικές απορρήτου μας. Όταν τυχόν προβούμε σε αλλαγές, θα καταγράφουμε την ημερομηνία τροποποίησης ή αναθεώρησης στην αρχή αυτής της σελίδας. Σας ενθαρρύνουμε να μελετάτε κατά περιόδους την παρούσα Δήλωση προκειμένου να ενημερώνεστε για τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα.

Έχετε δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα.

Αυτό σημαίνει ότι έχετε το δικαίωμα να ενημερωθείτε από εμάς εάν επεξεργαζόμαστε Δεδομένα σας. Αν επεξεργαζόμαστε Δεδομένα σας μπορείτε να ζητήσετε να ενημερωθείτε για τον σκοπό της επεξεργασίας, το είδος των Δεδομένων σας που τηρούμε, σε ποιους τα δίνουμε, πόσο διάστημα τα αποθηκεύουμε, αν γίνεται αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων, αλλά και για τα λοιπά δικαιώματα σας, όπως διόρθωσης, διαγραφής δεδομένων, περιορισμού της επεξεργασίας και υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Έχετε δικαίωμα διόρθωσης ανακριβών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Αν διαπιστώσετε ότι υφίσταται λάθος στα Δεδομένα σας μπορείτε να μας υποβάλλετε αίτηση για να τα διορθώσουμε (π.χ. διόρθωση ονόματος ή ενημέρωση αλλαγής διεύθυνσης).

Έχετε δικαίωμα διαγραφής/δικαίωμα στη λήθη.

Μπορείτε να μας ζητήσετε να διαγράψουμε τα δεδομένα σας αν δεν είναι απαραίτητα πλέον για τους ως άνω αναφερόμενους σκοπούς επεξεργασίας ή επιθυμείτε να ανακαλέσετε την συναίνεση σας στις περίπτωση που αυτή είναι η μόνη νόμιμη βάση.

Έχετε δικαίωμα φορητότητας των Δεδομένων σας.

Μπορείτε να μας ζητήσετε να λάβετε σε αναγνώσιμη μορφή τα Δεδομένα που έχετε παράσχει ή να μας ζητήσετε να τα διαβιβάσουμε σε άλλο υπεύθυνο επεξεργασίας.

Έχετε δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας.

Μπορείτε να μας ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία των Δεδομένων σας για όσο χρόνο εκκρεμεί η εξέταση των αντιρρήσεων σας ως προς την επεξεργασία.

Έχετε δικαίωμα εναντίωσης και ανάκλησης συγκατάθεσης στην επεξεργασία των Δεδομένων σας.

Μπορείτε να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των Δεδομένων σας και εμείς θα σταματήσουμε την επεξεργασία των Δεδομένων σας, αν δεν υφίστανται άλλοι επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι που υπερισχύουν έναντι του δικαιώματος σας. Εάν έχετε δηλώσει τη συγκατάθεσή σας για τη συλλογή, επεξεργασία και χρήση των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα, μπορείτε να ανακαλέσετε την συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή με μελλοντική ισχύ.

Σε περίπτωση που βασιζόμαστε στο νόμιμο συμφέρον μας.

Σε περιπτώσεις όπου επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα με βάση το νόμιμο συμφέρον μας, μπορείτε να μας ζητήσετε να σταματήσουμε για λόγους που σχετίζονται με την προσωπική σας κατάσταση. Πρέπει τότε να το πράξουμε αν δεν πιστεύουμε ότι έχουμε νόμιμο επιτακτικό λόγο να συνεχίσουμε να επεξεργαζόμαστε τα Προσωπικά σας Δεδομένα.

Πώς μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματα σας;

Για να ασκήσετε τα δικαιώματα σας μπορείτε να μας υποβάλλεται σχετικό αίτημα στην ταχυδρομική διεύθυνση της Εταιρείας μας ή στην ηλεκτρονική διεύθυνσή της (info@e-linothiki.gr) με τίτλο «Άσκηση Δικαιώματος» και εμείς θα φροντίσουμε να το εξετάσουμε και να σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Κατ’ εξαίρεση:

 • αν επιθυμείτε την διόρθωση των Δεδομένων σας στο λογαριασμό χρήστη σας, μπορείτε να συνδεθείτε σε αυτόν και να τα πραγματοποιήσετε οιανδήποτε διόρθωση/ μεταβολή χωρίς να απαιτείται η υποβολή Αιτήματος.

Βαμβάκι (cotton). Φυσική- φυτική ίνα κατάλληλη για νηματοποίηση και κατασκευή υφασμάτων. Στα πλεονεκτήματα του βάμβακος είναι η δυνατότητα του στην απορρόφηση υγρασίας και η καλή συμπεριφορά στην συναλλαγή θερμότητας. Τα βαμβακερά υφάσματα είναι υγιεινά και ‘’αναπνέουν’’.

Πολυεστέρας (polyester). Πολυεστέρας είναι συνθετική ίνα και προέρχεται από παραπροϊόν του πετρελαίου. Το υλικό αυτό αποτελείται από μόρια πολυαιθυλενικού άλατος τερεφθαλικού οξέος (PET). Τα πολυεστερικά νήματα διακρίνονται σε spun ( νηματοποιημένες ίνες πολυεστέρα κομμένες σε ομοιόμορφο μήκος πχ 50mm) και filament από συνεχόμενες ίνες πολυεστέρα. Στα σεντόνια συνήθως χρησιμοποιούνται spun νήματα. Τα πολυεστερικά συνθετικά υφάσματα χρησιμοποιούνται για την κατασκευή υφασμάτων και ειδών ρουχισμού. Τα νήματα από πολυεστέρα είναι πιο ομοιόμορφα σε αντίθεση π.χ. με το βαμβάκι και παράγουν σεντονόπανο πιο ανθεκτικό που επανέρχεται ευκολότερα μετά το πλύσιμο ,απαιτεί δε λίγο η και καθόλου σιδέρωμα. Συνήθως χρησιμοποιείται σε μίξη με φυσικές ίνες γιατί ο πολυεστέρας δεν απορροφά υγρασία και είναι κακός αγωγός της θερμότητας.

Σύμμεικτο ύφασμα (polycotton). Είναι ένα μείγμα από ίνες φυσικού βαμβακιού και συνθετικού πολυεστέρα. Είναι πολύ δημοφιλές λόγω μεγαλύτερης αντοχής του και της ιδιότητας του να σιδερώνεται ποιο εύκολα και να στεγνώνει ποιο γρήγορα από το φυσικό βαμβάκι. Ταυτόχρονα είναι ποιο δροσερό και δεν κολλάει στο δέρμα όπως ο καθαρός πολυεστέρας.

Hollow fiber. Συνθετικές ίνες οι οποίες είναι κενές στο εσωτερικό τους. Μοιάζουν με σωλήνες. Εξ αυτού του γεγονότος είναι πολύ ελαφριές , διατηρούν τον όγκο του υλικού και δίνουν μια αφράτη αίσθηση σε προϊόντα βάτας όπως πχ παπλώματα.

Siliconed hollow fiber ball. Με τον όρο fiber ball εννοούμε μικρές ‘’μπίλιες’’ από συστρεμμένες ίνες πολυεστέρα Hollow που έχουν ‘’σιλικονέ’’ εξωτερική επεξεργασία. Χρησιμοποιούνται κυρίως σαν γέμισμα σε μαξιλάρια γιατί προσδίδουν όγκο και επαναφορά.

Microfiber. Οι μικροΐνες είναι πολύ λεπτές τεχνητά δημιουργημένες ίνες, συνήθως από πολυεστέρα ή πολυαμίδιο. Είναι 2 φορές πιο λεπτές από την ίνα του μεταξιού, 3 φορές από την ίνα του βαμβακιού, 8 φορές από το μαλλί και 100 φορές πιο λεπτές από την ανθρώπινη τρίχα. Χρησιμοποιούνται είτε σαν νήματα για κατασκευή υφασμάτων είτε ως υλικό για το γέμισμα (βάτα) παπλωμάτων. Τα προϊόντα που παράγονται από μικροΐνες είναι απαλά στο άγγιγμα και πολύ ελαφριά. Τι σημαίνει αυτό για ένα πάπλωμα με γέμισμα microfiber; Είναι πολύ ελαφρύ σαν πούπουλο, μαλακό, γι’ αυτό και αγκαλιάζει το σώμα και ζεστό. Είναι εύκολο στη χρήση γιατί πλένεται στο πλυντήριο.

Ο αριθμός κλωστών (TC-Thread Count) αναφέρεται στον αριθμό των νημάτων που είναι μαζί υφασμένα σε μια τετραγωνική ίντσα του υφάσματος. Ο αριθμός αυτός μπορεί να κυμανθεί από 80 – 1200TC. Το κόστος του υφάσματος αυξάνεται όσο αυξάνεται το thread count.

Πενιέ είναι μέθοδος κατεργασίας των νημάτων. Κατά την επεξεργασία αυτή κατά την νηματοποίηση αφαιρούνται οι κοντές ίνες του βάμβακος σε μία διαδικασία που λέγεται χτένισμα (combing). Το βαμβάκι είναι ένα φυσικό υλικό ιδανικό για την κατασκευή υφασμάτων, αλλά έχει κι αυτό διάφορες ποιότητες νήματος, ανάλογα με την κατεργασία που του κάνουμε. Τα πενιέ νήματα προσθέτουν στιλπνότητα και ανθεκτικότητα στα υφάσματα, είναι ομοιόμορφα, αποτρέπουν την εμφάνιση κομπιάσματος και χνουδιάσματος με πολύ όμορφη αίσθηση με αποτέλεσμα να είναι ακριβότερα.

Mercerized. Χημική επεξεργασία που κατά το φινίρισμα του υφάσματος προσφέρει λάμψη, πολύ φίνα αίσθηση, ανθεκτικότητα, μικρότερο μπάσιμο στο πλύσιμο, μείωση της τάσης για χνούδιασμα καθώς και ευκολότερο σιδέρωμα.

Anti-pilling. Ειδική λεύκανση και επεξεργασία ώστε να αποφεύγονται στο προϊόν τα ανεπιθύμητα κομπάκια και χνούδια στην επιφάνεια του.

Η λέξη “Percale” αναφέρεται σε ένα απλής ύφανσης ύφασμα που χρησιμοποιείται πολύ συχνά για σεντόνια καθώς επίσης και για πουκάμισα. Το περκάλι μπορεί να είναι είτε 100% βαμβάκι ή επίσης, ένα μείγμα από βαμβάκι και πολυεστέρα. Η λέξη “περκάλι” αναφέρεται στον τρόπο που έχει υφανθεί και αφορά περισσότερο τον αριθμό των κλωστών ανα τετρ. ίντσα και δεν έχει σχέση με τα χρησιμοποιούμενα υλικά. Το βάρος του υφάσματος είναι μέτριο και πλένεται πολύ καλά, είναι δροσερά ,ανθεκτικά με ωραία αίσθηση όχι ιδιαίτερα γυαλιστερά και απαιτητικά στο σιδέρωμα. Τα σεντόνια που χαρακτηρίζονται ως περκάλι γίνονται συνήθως από πενιέ νήματα 190TC η μεγαλύτερο.

Ακούμε πολλές φορές στα σεντόνια ότι είναι από ύφασμα βαμβακοσατέν. Όταν αναφερόμαστε σε σατέν αναφερόμαστε στον τρόπο ύφανσης του υφάσματος στον αργαλειό. Μιλάμε δηλαδή για ύφανση η οποία χρησιμοποιείται συνηθέστερα σε μεταξένια υφάσματα καθώς επίσης σε βαμβακερά και μάλλινα. Η σατέν ύφανση προσδίδει σε ένα ύφασμα απαλή και γυαλιστερή επιφάνεια δίνοντας του μια πιο φίνα υφή για αυτόν που το χρησιμοποιεί. Ουσιαστικά λοιπόν το βαμβακοσατέν είναι ένα βαμβακερό ύφασμα το οποίο υφαίνεται με μια ιδιαίτερη τεχνική που ονομάζεται στην κλωστοϋφαντουργία σατέν ή sateen και του προσδίδει ιδιαίτερη λάμψη. Σε σχέση με το περκάλι είναι ποιο “ζεστό”.

Η νηματοποίηση των καρντέ νημάτων δεν περιλαμβάνει την διαδικασία του χτενίσματος όπως στα πενιέ. Είναι φθηνότερα και χρησιμοποιούνται σε υφάσματα βαρύτερα που δεν απαιτείται φίνα αίσθηση.

Μονόκλωνη. Είναι ονομασία που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την τεχνική της κατασκευής του υφάσματος και της πετσέτας κατά την οποία χρησιμοποιείται μονό νήμα κατά την ύφανση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η πετσέτα να παραμένει απαλή και αφράτη κατά την χρήση της, αφήνοντας μια ευχάριστη αίσθηση στον χρήστη.

Δίκλωνη. Είναι ονομασία που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την τεχνική της κατασκευής του υφάσματος και της πετσέτας κατά την οποία χρησιμοποιούνται δύο νήματα πλεγμένα μαζί. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το τελικό προϊόν να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Από την άλλη, τα διπλά νήματα έχουν την ιδιότητα να σφίγγουν με τα συνεχή πλυσίματα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα οι δίκλωνες πετσέτες να χάνουν με τον καιρό την αίσθηση της απαλότητας, χωρίς βέβαια να επηρεάζεται η απορροφητικότητά τους.

Ο όρος αφορά πετσέτα, κατά την ύφανση της οποίας γίνεται ταυτόχρονα παράλληλη ύφανση του λογοτύπου σε διαφορετική πλέξη και στα σημεία που έχουν οριστεί και είναι ιδίου χρώματος με την πετσέτα. Αυτή η κατασκευή προϋποθέτει παραγγελία μεγάλου αριθμού τεμαχίων ανά διάσταση και απαιτεί σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα για την κατασκευή και την παράδοση.

Έχουμε την δυνατότητα να κατασκευάσουμε ειδικές διαστάσεις για να ικανοποιούμε όλες τις απαιτήσεις σας. Ειδικές διαστάσεις ράβονται για Σκάφη-Ιστιοπλοϊκά σε σεντόνια-μαξιλάρες (Κατόπιν ραντεβού). Ειδικές κατασκευές όπως Oxford ραφές σε μαξιλαροθήκες και παπλωματοθήκες.

Τα προϊόντα μας διατίθενται και με ενδουφασμένο ή κεντημένο το λογότυπο σας προκειμένου να τους δώσετε έναν πιο ιδιαίτερο χαρακτήρα.