Σύμφωνα με την ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία, τα εμπορεύματα της e-linothiki καθώς και των άλλων εταιρειών που διαθέτει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της, καλύπτονται από 2ετή νομική και εμπορική εγγύηση. Επίσης τα εμπορεύματα είναι καινούρια (όχι μεταχειρισμένα). Συνεπώς την ευθύνη της πώλησης των εμπορευμάτων μέσω της ηλεκτρονική μας πλατφόρμας, την φέρει αποκλειστικά η e-linothiki.

Ο καταναλωτής έχει την δυνατότητα να ασκήσει τα δικαιώματά του, όπως ακριβώς αυτά περιγράφονται σύμφωνα με τις παρακάτω περιπτώσεις.

Όποτε κατά περίπτωση, ισχύουν τα ακόλουθα:

Ακύρωση παραγγελίας:

Από την στιγμή που καταχωρήσατε την παραγγελία σας, εάν για οποιονδήποτε λόγο θα θέλατε να την ακυρώσετε μετά, επικοινωνήστε μαζί μας, το συντομότερο δυνατό, στο 211-1829178, ή ηλεκτρονικά στο info@e–linothiki.gr , γνωστοποιώντας μας τον αριθμό της παραγγελίας.

Η e-linothiki θα επικοινωνήσει μαζί σας, για την επιβεβαίωση της ακύρωσης πάντα ανάλογα με το στάδιο της εξέλιξής της.

Σε περίπτωση, η παραγγελία που κάνατε έχει ολοκληρωθεί από εμάς και έχετε λάβει το σχετικό e-mail ολοκλήρωσης-αποστολής της παραγγελίας προς εσάς, αλλά εσείς δεν επιθυμείτε πια την αποδοχή της ή τη παραλαβή της και θέλετε οπωσδήποτε να την ακυρώσετε, τότε το στάδιο αυτό, απαιτεί να προχωρήσετε σε παραλαβή της παραγγελίας σας και μετά να κάνετε την επιστροφή των εμπορευμάτων της, όπου η διαδικασία αναγράφεται αναλυτικά ακριβώς παρακάτω.

Υπαναχώρηση/Αλλαγή/Επιστροφή προϊόντος:

Σε περίπτωση λοιπόν που αλλάξατε γνώμη και θέλετε  οπωσδήποτε να αλλάξετε ή να επιστρέψετε προϊόν/προϊόντα,  τότε ισχύουν τα εξής:

 1. Δεκτές θα γίνονται οι επιστροφές εφόσον το είδος που αγοράστηκε μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος ή τηλεφωνικά ή μέσω e-mail, είναι στην αρχική κατάσταση στην οποία παρελήφθη, χωρίς να έχει καταστραφεί η συσκευασία του, να μην έχει πλυθεί το προϊόν και έχοντας όλα τα καρτελάκια με τα οποία το παραλάβατε, καθώς και να συνοδεύεται από το αντίστοιχο παραστατικό πώλησης (απόδειξη λιανικής ή τιμολόγιο).
 2. Δικαίωμα επιστροφής ή αλλαγής, έχετε από την ημερομηνία παραλαβής τους μέχρι και 14 ημερολογιακές ημέρες.
 3. Εφόσον μας έχετε ενημερώσει με σχετικό e-mail στο info@e-linothiki.gr, ή στο 211-1829178 για το δικαίωμα αλλαγής ή επιστροφής του προϊόντος, θα λάβετε ηλεκτρονικά την φόρμα επιστροφής/υπαναχώρησης για να το συμπληρώσετε και να το στείλετε συμπληρωμένο πάλι σε εμάς. Στη συνέχεια συσκευάζετε με προσοχή το προϊόν/προϊόντα προς επιστροφή στην εξής διεύθυνση: Κατάστημα e-linothiki, Καραΐσκου 111, 18532 Πειραιάς, τηλ. 211-1829178.
 4. Τα μεταφορικά έξοδα σε αυτή την περίπτωση επιβαρύνουν αποκλειστικά τον καταναλωτή.
 5. Όταν λοιπόν παραλάβει η εταιρεία μας τα εμπορεύματα που μας επιστρέψατε και ολοκληρωθεί ο ποιοτικός έλεγχος των προϊόντων, τότε ακολουθούμε την διαδικασία επιστροφής χρημάτων, μέσα σε πέντε εργάσιμες μέρες και ενημερώνεστε με σχετικό email.

Αντικατάσταση ή επιστροφή ελαττωματικού ή διαφορετικού είδους

Σε περίπτωση λοιπόν που έχετε παραλάβει την παραγγελία σας και έχετε διαπιστώσει ότι το προϊόν/προϊόντα είναι ελαττωματικό ή διαφορετικό από αυτό που εμφανίζεται στην φόρμα παραγγελίας σας και δεν ανταποκρίνεται στα χαρακτηριστικά του, τότε ακολουθείτε την παραπάνω διαδικασία ως εξής :

 1. Ισχύει η προϋπόθεση το προϊόν να είναι στην αρχική κατάσταση στην οποία παρελήφθη, χωρίς να έχει καταστραφεί η συσκευασία του, να μην έχει πλυθεί και έχοντας όλα τα καρτελάκια με τα οποία το παραλάβατε, καθώς και να συνοδεύεται από το αντίστοιχο παραστατικό πώλησης (απόδειξη λιανικής ή τιμολόγιο).
 2.  Δικαίωμα επιστροφής ελαττωματικού ή αντικατάστασής του, έχετε από την ημερομηνία παραλαβής του μέχρι και 14 ημερολογιακές ημέρες.
 3. Σε αυτό λοιπόν το διάστημα πρέπει να μας ενημερώσετε με σχετικό e-mail ή να μας καλέσετε στο 211-1829178 για το δικαίωμα αλλαγής ή επιστροφής του ελαττωματικού, ώστε να σας δώσουμε τις κατάλληλες οδηγίες. Έπειτα θα λάβετε ηλεκτρονικά την φόρμα επιστροφής για να το συμπληρώσετε και να το στείλετε συμπληρωμένο πίσω σε εμάς.
 4. Θα σας ζητηθεί να βγάλετε φωτογραφία του ελαττωματικού ή διαφορετικού είδους και να το στείλετε μαζί με την φόρμα επιστροφής στο info@e-linothiki.gr ώστε να προχωρήσει η αποδοχή της επιστροφής από την κατασκευάστρια εταιρεία.
 5. Στη συνέχεια, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας ώστε να λάβετε τις κατάλληλες οδηγίες. Έπειτα συσκευάζετε με προσοχή το προϊόν/προϊόντα προς επιστροφή στην εξής διεύθυνση: Κατάστημα e-linothiki, Καραΐσκου 111, 18532 Πειραιάς, τηλ. 211-1829178.
 6. Όταν λοιπόν παραλάβει η εταιρία μας τα εμπορεύματα που μας επιστρέψατε και ολοκληρωθεί ο ποιοτικός έλεγχος των προϊόντων και εφόσον αποδειχθεί ότι είναι ελαττωματικό ή λάθος είδος, τότε τα μεταφορικά έξοδα σε αυτή την περίπτωση επιβαρύνουν αποκλειστικά εμάς ( την e-linothiki ) και έχουμε την υποχρέωση ή να αντικαταστήσουμε το ελαττωματικό/λάθος προϊόν και να σας στείλουμε το σωστό είδος όπως αναγράφεται στην παραγγελία σας ή ακολουθούμε την διαδικασία επιστροφής χρημάτων συν τα μεταφορικά έξοδα του είδους που μας κάνατε επιστροφή. Όποια ενέργεια ακολουθήσει η e-linothiki, θα είναι πάντα σε τελική συμφωνία με εσάς.
 7. Εάν το προϊόν αποδειχθεί ότι δεν ήταν ελαττωματικό τότε το κόστος μεταφοράς και επιστροφής (σε περίπτωση λάθους του καταναλωτή) επιβαρύνουν τον ίδιο τον καταναλωτή και ακολουθεί διαδικασία επαναποστολής με αντίστοιχη τηλεφωνική ενημέρωση ή με e-mail.

Δεν δεχόμαστε επιστροφές σε συγκεκριμένα προϊόντα όπως:

Μαξιλάρια ύπνου, παπλώματα,  δεν επιστρέφονται για λόγους υγιεινής,
Δεν γίνονται επίσης, αποδεκτές οι επιστροφές στα ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑ ΕΙΔΗ.
Σε προϊόντα όπου έχει γίνει επεξεργασία (όπως κέντημα με όνομα επιλογής σας) και στα Κοσμήματα και στις κούπες.